José Guirao, nou ministre de Cultura

0
125

José Guirao substituirà Màxim Huerta en el Ministeri de Cultura i Esports. El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, l’ha anomenat immediatament després que Huerta hagi presentat la seva dimissió després que se l’hagi relacionat amb un escàndol de frau fiscal.

Guirao és gestor cultural i expert en art, va ser director del Museu Reina Sofia entre el 1994 i el 2001 i director de La Casa Encendida durant 12 anys, entre el 2002 i el 2014. És llicenciat en filologia hispànica.

Actualment era director la Fundació Montemadrid, precisament l’entitat que gestiona La Casa Encendida.

Anteriorment, va ser responsable de l’Àrea de Cultura de la Diputació Provincial d’Almeria des de 1983 fins a 1987. Més tard va ser director general de Béns Culturals de la Junta d’Andalusia de 1988 a 1993. Després es traslladaria a Madrid, on desenvolupa la funció de director general de Belles Arts i Arxius del Ministeri de Cultura entre 1993 i 1994, quan va prendre les regnes del Reina Sofia.