La polèmica sobre el ‘Roc de les Bruixes’ arriba al Consell General

0
814

La controvèrsia sorgida els darrers dies entorn del ‘Roc de les Bruixes’ i la difusió del seu emplaçament arribarà aquest dijous al Consell General a través d’una pregunta oral de Ferran Costa. En la sessió de control a l’executiu, el conseller general vol saber “com pretén Govern evitar la difusió per internet de la geolocalització” per accedir a aquest conjunt de gravats rupestres de Prats, a la parròquia de Canillo.

El Ministeri de Cultura amenaça amb una sanció d’entre 300 i 3.000 euros a l’arqueòleg Gerard Remolins, l’ànima de l’empresa Regirarocs, si no retira la informació sobre el jaciment que els últims anys ha anat penjant a diferents plataformes com ara Facebook, Instagram, Wikiloc i Sketchfab.

En la carta que la directora de Cultura, Montserrat Planelles, va enviar el 23 de maig a l’arqueòleg li commina a esborrar totes les referències sobre la ubicació i accés al roc de les Bruixes, i de passada li reclama que enviï una “sol·licitud” que serà “acuradament analitzada” pel ministeri si pretén continuar oferint visites guiades a la zona, des del 2015, cada mes de juny i coincidint amb el solstici d’estiu.

Per la seva banda, Remolins ja ha anunciat que no retirarà un sol document d’internet, i a més té la intenció de realitzar una nova visita guiada el pròxim dia 21.