L’Audiència de Lleida arxiva la causa contra vuit mestres de la Seu

0
825

L’Audiència de Lleida ha arxivat la causa contra els vuit mestres de la Seu d’Urgell acusats d’incitació a l’odi a les aules després de l’1 d’octubre. El tribunal provincial ha conclòs a través d’una interlocutòria que cap dels docents va cometre el delicte que se’ls imputava.

El titular del jutjat d’Instrucció número 1 de la capital de l’Alt Urgell ja va arxivar el passat mes de març la causa penal contra sis dels vuit docents tot i que va mantenir oberta la investigació contra les dues professores de primària del col·legi Mossèn Albert Vives, per a qui ara l’Audiència també ha dictat el sobreseïment.

Les denúncies interposades feien referència a la presumpta introducció de comentaris despectius a les aules contra els cossos de seguretat arran del que va succeir el passat 1 d’octubre. Les acusacions asseguraven que alguns professors “introdueixen debats polítics en to catalanista i contra els espanyols”.

La investigació va continuar, el passat 11 d’abril, amb la realització de les proves pericials a dos dels cinc nens que suposadament es van veure afectats pels comentaris dels docents.