El Suprem confirma la presó per Urdangarín

0
97

La Sala Penal del Tribunal Suprem confirma la condemna de presó per a Iñaki Urdangarín que li va imposar l’Audiència de Palma de Mallorca el 17 de febrer del 2017, tot i que la rebaixa en cinc mesos.

L’Audiència balear va imposar al marit de la infanta Cristina de Borbó una pena de presó de sis anys i tres mesos pel conegut com a cas Nóos, ara el Suprem ha deixat la sentència en cinc anys i deu mesos.

La condemna contra l’exDuc de Palma ha estat adoptada per unanimitat del Suprem, i ara és l’Audiència de Palma la que ha de decidir l’entrada a presó del cunyat del rei Felip VI.

Si el jutge decideix l’entrada d’Urdangarín a la presó, aquest disposaria d’entre deu i quinze dies per fer-la efectiva, i de no entrar a la presó voluntàriament, el jutge dictaria una ordre de cerca i captura contra ell.

Amb aquest panorama, el marit de la infanta Cristina encara pot demanar un indult, petició que li permetria guanyar temps, ja que li donaria l’opció a sol·licitar la suspensió de la pena.

Urdangarín també pot demanar l’empara al Tribunal Constitucional, però es dona la circumstància que aquest òrgan judicial no acostuma a paralitzar les condemnes de presó superiors als cinc anys.

El Tribunal Suprem ha de notificar en les pròximes hores la sentència del cas Nóos, més de dos mesos després que se celebrés la vista de recursos de cassació.