Espanya acollirà els 629 immigrants de l’Aquarius

0
113

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha donat instruccions perquè el Port de València aculli els 629 immigrants i refugiats que no han pogut entrar a Itàlia per la negativa del nou ministre de l’Interior, Matteo Salvini.

És la nostra obligació ajudar a evitar una catàstrofe humanitària i oferir un port segur a aquestes persones, complint d’aquesta manera amb les obligacions del Dret Internacional”, ha comunicat la Presidència del govern espanyol, que es coordinarà amb la Generalitat valenciana.

Aquests immigrants i refugiats, entre els quals més d’un centenar de menors no acompanyats, van ser rescatats per Metges Sense Fronteres i Sos Mediterranée i es troben a 35 milles nàutiques d’Itàlia, a 26 de Malta, i a més de 700 de València.

Periodistes espanyols que viatgen amb aquests migrants alerten que el menjar s’acabarà aviat. Sara Alonso, de Radio Nacional de España, ha escrit a Twitter, de fet, que trigarien dies a arribar a València.

“Victòria. 629 immigrants a bord del vaixell Aquarius en direcció a Espanya. Primer objectiu assolit”, ha reaccionat Matteo Salvini, a banda d’assegurar que la situació “s’ha resolt gràcies al bon cor del govern espanyol”.

Per la seva part, el primer ministre de Malta, Joseph Muscat, ha agraït la decisió a Pedro Sánchez i ha acusat Itàlia de trencar les lleis internacionals i d’haver provocar un enfrontament. “Malta enviarà provisions al vaixell”, ha assegurat.