La CUP s’abstindrà i Torra serà elegit president

0
119

El Consell Polític Extraordinari de la CUP ha decidit mantenir les quatre abstencions a la investidura de Quim Torra i posicionar-se a l’oposició.

L’abstenció ha estat l’opció guanyadora en la votació interna del consell polític de la CUP celebrat a Cervera, i és imprescindible perquè demà sigui investit Torra per majoria simple, juntament amb els vots favorables de JxCat i ERC i els negatius de la resta de grups (Ciutadans, PSC-Units, Catalunya A Comú-Podem i PPC).

La CUP ha reiterat que la proposta de programa de govern de JxCat i ERC no avança en la construcció de mesures republicanes ni socials, que responguin als drets i necessitats de la classe treballadora i de la resta de classes populars.

Per aquest motiu i davant del gir autonomista dels partits independentistes, l’organització ha decidit assumir un rol d’oposició activa, treballant, dins i fora de les institucions, per a generar un nou cicle del moviment independentista.

En aquest sentit i davant d’un moment complex, marcat per “la repressió i la vulneració de drets polítics i civils per part de l’Estat espanyol”, la CUP no bloquejarà la formació d’un nou govern, mantenint les seves quatre abstencions, sense garantir-ne la governabilitat, fent una oposició activa durant l’actual legislatura.