L’Audiència comunica el processament a Trapero, Soler, Puig i Laplana

0
94

La jutge de l’Audiència Nacional Carmen Lamela ha comunicat el processament per sedició i organització criminal a l’ex-màxim responsable policial dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, a l’exdirector del cos, Pere Soler, i a l’exsecretari general d’Interior de la Generalitat, Cèsar Puig. Fonts judicials han assegurat que el tràmit ha durat uns deu minuts, en els quals la jutge Lamela no ha fet cap pregunta als processats.

En el cas de la intendent dels Mossos d’Esquadra Teresa Laplana, processada també pels disturbis de setembre a Barcelona i per la jornada de l’1-O, la comunicació s’ha efectuat per videoconferència, ja que no ha assistit a l’Audiència Nacional al·legant problemes de salut. Després de la comunicació del seu processament, Trapero, Soler i Puig han abandonat les instal·lacions judicials.

Lamela ha decidit processar Trapero per dos delictes de sedició i un d’organització criminal. També a Soler i a Puig se’ls processa per aquests delictes, mentre que a Laplana se la jutjarà per un delicte de sedició.