Una espectacular allau es desencadena prop de les Bordes de Risé

0
942
Foto: Marc

Una espectacular allau s’ha desencadenat aquest dilluns a les Bordes de Risé, al Pallars Sobirà, i s’ha emportat tot allò que ha trobat per davant. L’allau, visible des del poble d’Isil, al municipi d’Alt Àneu, i ha arrossegat arbres i pedres canal avall.

No hi ha constància ni de danys personals ni tampoc materials. Fonts coneixedores del terreny diuen que es tracta d’una allau cíclica que acostuma a desencadenar-se cada dos o tres anys.

El Butlletí de Perill d’Allaus de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya d’aquest dilluns marca nivell 3 sobre 5 a la franja de la Pallaresa, la Ribagorçana i la Vall Fosca. És un nivell marcat. A la franja nord de la Pallaresa i l’Aran el nivell és 2/3, entre moderat i marcat.