Merkel no vetarà l’extradició de Puigdemont

0
163

El govern d’Angela Merkel no vetarà una eventual extradició de Carles Puigdemont, si així ho decideix la justícia de Schleswig-Holstein, segons avança el setmanari “Der Spiegel”.

Segons publica aquest setmanari alemany, l’executiu ha decidit mantenir-se neutral després de contactes telefònics al més alt nivell entre els ministeris de Justícia, Exteriors, Interior i el cap de la Cancelleria. En aquesta conversa, haurien estat d’acord que no hi ha d’haver “cap intromissió política” en el cas, que es considera delicat.

L’executiu federal alemany, a més, no vol interferir, segons afegeix “Der Spiegel”, en les competències dels estats federats, que tenen l’última paraula en l’autorització de les extradicions.

La revista cita dos juristes alemanys que argumenten que a Puigdemont no se li pot aplicar el delicte de rebel·lió.

L’advocat alemany de Puigdemont, Wolfgang Schomburg, que va visitar el president a la presó de Neumünster aquest dijous, ha demanat que el govern federal deixi clar, de manera urgent, que Alemanya no concedeix extradicions per motius polítics.