Els mestres andorrans demanen jubilar-se als 60 anys i la catorzena paga

0
1727

El Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) ha demanat en la negociació que manté amb el Govern d’Andorra per a la llei que ha de regular el cos educatiu que s’hi inclogui una catorzena paga i es fixi la jubilació als seixanta anys.

Aquestes són dues de les reclamacions que es troben en el document, amb data del 6 de març del 2018, que el SEP ha passat a tots els seus afiliats. En el text s’explica que els negociadors de l’executiu no estan d’acord amb cap de les dues propostes, segons informa Diari d’Andorra.

Respecte a la motivació de la catorzena paga es justifica per l’alt nivell de vida existent al Principat que ha produït, a parer seu, que hagin perdut un important poder adquisitiu en els darrers anys.

Per a dur a terme la seva tasca demanen també que se’ls pagui un iPad, material d’esquí o permisos remunerats per seguir formant-se. També volen avantatges per als professors que tinguin fills a l’Escola pública Andorrana, com ara menjador gratis.