SOS: L’atur no s’atura a la Seu i l’Alt Urgell

0
2527

El nombre d’inscrits al Servei d’Ocupació de Catalunya en el mes de febrer a la Seu d’Urgell s’ha situat en 659 persones, cosa que suposa un increment en 19 persones respecte el mes de gener (12,35%). Per segon mes consecutiu enguany s’ha produït un fort increment d’aturats a la capital alturgellenca, igual que en el conjunt de la comarca, en 30 persones més a la recerca de feina (893 en total).

Segons les dades publicades pel Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, l’Alt Urgell continua liderant el rànquing de comarques de l’Alt Pirineu, Aran i Cerdanya amb més desocupats, especialment a la Seu on l’atur -lluny de seguir la tendència a la baixa que es dóna en el conjunt de Catalunya- continua en caiguda lliure.

La reducció de l’atur en mesos precedents a l’Alt Urgell, en plena recessió econòmica, no va ser conseqüència directa de la creació de llocs de feina sinó de persones que van decidir marxar de la comarca a altres territoris a la recerca d’una oportunitat laboral. Una realitat que ara queda demostrada tot i que l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, l’ha volgut disfressar amb arguments poc consistents.

Sortosament a la resta de comarques pirenaiques les xifres són menys negatives. Així a la Cerdanya s’han creat 16 llocs de feina (hi ha ara 500 aturats) igual que a Puigcerdà on ara hi ha 320 persones inscrites a l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG).

A l’Aran, el febrer enregistrava 265 desocupats (18 menys que al gener), l’Alta Ribagorça 103 (9 menys que en el període anterior), el Pallars Sobirà té ara 218 aturats (236 anteriorment) i al Pallars Jussà hi ha 599 demandants de feina, 4 menys que al gener.