Una gastroenteritis aguda a la Cerdanya afecta 145 nens

0
2065
Foto: CAP de Puigcerdà

Un brot de gastroenteritis ha afectat 147 persones a la Cerdanya, dels quals 145 són menors d’entre 8 i 14 anys i la resta dos professors, segons ha informat aquest dijous l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

Els afectats són de dues escoles del Gironès, dues de Barcelona Sud i una del Barcelonès Nord, a més d’un grup d’escolars francesos.

Tots ells han estat allotjats en cinc hotels diferents de la comarca i van començar a presentar els símptomes aquest dimecres al matí, abans de l’hora de dinar. La simptomatologia en tots els casos és lleu amb clara predominança de vòmits, nàusees i dolor abdominal, que s’acompanyen en alguns casos de febre i diarrea. Alguns dels escolars han estat atesos en centres d’atenció primària i atenció continuada i d’altres han estat recollits pels seus pares.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya va iniciar una investigació aquest dimecres a partir de la notificació al Servei d’Urgències de Vigilància Epidemiològica de Catalunya, amb l’objectiu de trobar l’origen del brot, i immediatament es van prendre immediatament les primeres mesures de control.