El Constitucional resoldrà la presència del Govern en el ‘cas BPA’

0
728
Foto: ATV

Els advocats dels processats per la causa BPA han presentat aquest dimecres un recurs conjunt contra l’aute del Tribunal de Corts que determina que el Govern, els accionistes minoritaris i els preferentistes poden estar presents com a acusació particular. També es queixen que els magistrats no es van referir en cap moment a la resta de qüestions prèvies que es van promoure durant els primers dies de la vista oral.

Els lletrats han elaborat de forma conjunta una fórmula anomenada “incident de nul·litat” com a pas previ per a la presentació d’un recurs d’empara al Tribunal Constitucional (TC). La petició d’invalidar les actuacions confirma que l’aturada del judici va per a mesos, ja que el pas jurídic fet davant Corts és un simple tràmit per poder presentar posteriorment l’apel·lació davant el TC.

Respecte de la participació com a acusador particular del Govern, en l’incident de nul·litat s’insisteix que la presència de l’executiu suposa un trencament del principi de la igualtat d’armes atès que hi ha un desequilibri acusador o una sobreacusació vist que el paper del Govern i de la fiscalia s’acaba superposant.

Pel que fa als actors civils, les defenses dels processats consideren que la presència dels clients o dels accionistes minoritaris no està suficientment motivada.