“Si entro a la presó, només en sortiré amb la república”

0
116

L’exdiputada de la CUP  Mireia Boya ha dit avui, dilluns, que està disposada a afrontar el que ha anomenat “el pitjor dels escenaris”, és a dir, que el jutge Pablo Llarena l’enviï a la presó.

Boya ha de comparèixer dimecres al Tribunal Suprem com a investigada en la causa que instrueix Llarena contra el procés independentista, i diu que no li fa por el que pugui passar en una investigació judicial en què se la pot condemnar a 30 anys de presó per rebel·lió: “Tinc molt clar que, si entro a la presó, només sortiré quan tinguem la república”.

Per Boya, aquesta causa és clarament política i, segons ha explicat avui en una roda de premsa a Lleida, la seva intenció i la de la CUP és demostrar que és “el tendó d’Aquil·les de la democràcia” espanyola.

L’exdiputada ha qualificat de “dret penal de l’enemic” la causa contra ella i els altres líders independentistes, i ha afegit que se’ls està jutjant pel que pensen i pel que poden fer en el futur i, a més, sense garanties. Segons ha assegurat, cedir no és una bona estratègia.