Les assignatures pendents d’Andorra per acollir la Cimera Iberoamericana 2020

0
953

L’aeroport de la Seu i la seguretat són dos dels elements claus perquè Andorra pugui acollir la Cimera Iberoamericana l’any 2020. Una candidatura que ha de ser validada definitivament aquest pròxim mes de novembre.

La visita aquesta setmana al país pirinenc del secretari d’Estat de Cooperació Internacional i per a Iberoamèrica i el Carib del govern d’Espanya, Fernando Garcia Casas, ha servit per posar sobre la taula els reptes de futur que té el Principat per organitzar un esdeveniment d’aquestes característiques que aplegarà a un nombre important de mandataris d’Espanya, Portugal i de països de llatinoamericans.

Tant per al secretari d’Estat d’Espanya com per la ministra d’Afers Exteriors d’Andorra, Maria Ubach, l’aeroport ha d’estar plenament operatiu la data d’acollida de l’esdeveniment perquè la trobada es pugui desenvolupar en les millors condicions possibles.

Un altre repte important de cara a la trobada serà la seguretat. Segons la ministra, s’haurà de treballar en la cooperació dels cossos policials d’ambdós països. Durant la cimera es preveu l’arribada de més de 2.000 persones procedents dels 22 estats membres.