La Fiscalia vol saber si l’exgovern Puigdemont té comptes a Andorra

0
1507

La fiscal del cas que se segueix al Tribunal Suprem (TS) contra el procés sobiranista va preguntar a l’expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, si tenia coneixement que l’exgovern català liderat per l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, tingués comptes a Andorra.

La fiscal Consol Madrigal va realitzar un llarg interrogatori a Carme Forcadell el passat nou de gener i en la part en la qual l’estava preguntant per les finances del Diplocat, va introduir una qüestió sobre si ella tenia coneixement que l’aleshores executiu Puigdemont tingués “comptes corrents a Andorra”. L’expresidenta del Parlament català va respondre amb sorpresa: “No, senyoria, no”.

També va dir desconèixer els diners emprats pel Diplocat a les delegacions del Govern a l’exterior, quan va ser interrogada pel Ministeri Públic si sabia que en el Pressupost de la Generalitat s’havien destinat 35 milions a aquestes ‘ambaixades’ de Catalunya i que, d’aquesta quantitat, 23 milions van anar a despeses de personal i funcionament i sol 12 per accions concretes.