La Fundació Pompeu Fabra pagava 8.000 euros al mes a Jordi Sánchez

0
178

La Fundació Universitat Pompeu Fabra (UPF) pagava 8.000 euros mensuals a Jordi Sánchez, quan era president de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), segons Catalunya PRESS.

Aquesta fundació es presenta com una entitat privada sense ànim de lucre, constituïda per acord del Consell de Govern de la Universitat Pompeu Fabra l’any 2006.

La Pompeu Fabra és la universitat de la qual és professor visitant Xavier Sala i Martín, membre del Col·lectiu Wilson i mentor d’Elsa Artadi.

La Guàrdia Civil considera que el grup el Col·lectiu Wilson, format per economistes i politòlegs, va tenir un paper important d’assessorament en el desenvolupament de l’1-O.

La mateixa informació apunta que a banda de Sala i Martín, uns altres tres professors de la UPF, Roderic GuigóTomàs Marquès-Bonet i Anna Veiga, van assessorar el Diplocat, Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya, va ser desmantellat amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució.

Jordi Sánchez no figura en la plantilla de la Fundació Universitat Pompeu Fabra, per la qual cosa l’assignació de 8.000 euros mensuals l’ha rebia pel pagament de “treballs i estudis” que “oficialment” ha fet per aquesta fundació.