Junqueras, Forn i Sánchez no podran anar al Parlament

0
176

El jutge de Tribunal Suprem, Pablo Llarena, ha denegat la sortida de la presó de l’exvicepresident català i diputat electe d’ERC, Oriol Junqueras, de l’exconseller català d’Interior i diputat electe per Junts per Catalunya, Joaquim Forn, de l’expresident de l’ANC i diputat electe de Junts per Catalunya, Jordi Sánchez.

Els tres diputats electes van demanar al Tribunal Suprem la possibilitat de poder assistir a la sessió constituent del nou Parlament de Catalunya, que es farà el pròxim 17 de gener.

La Cadena SER ha avançat aquesta decisió judicial, que anirà acompanyada de les mesures necessàries per salvaguardar els drets polítics dels tres diputats electes empresonats i que puguin delegar el seu dret al vot, ja que el codi civil contempla la possibilitat que es faci aquesta delegació.

El jutge Llarena ja va denegar la llibertat provisional a Junqueras el passat 4 de desembre en considerar que hi havia “el risc de reiteració delictiva”. L’exvicepresident havia argumentat que el vot era “indelegable”, que la persona del diputat és “insubstituïble” i que ha de poder “participar en el plenari” perquè el contrari suposaria “modificar l’aritmètica parlamentària”.

Finalment, Junqueras, Forn i Jordi Sánchez no podran participar de la sessió constituent del 17-G ni podran assistir a altres sessions del Parlament, ja que Llanera també ha denegat que siguin traslladats a una presó de Catalunya, tal com havia demanat concretament l’exvicepresident de l’executiu de Carles Puigdemont.