Els treballadors de les estacions d’Espot i Port Ainé convoquen mobilitzacions

0
529

L’assemblea de treballadors de les estacions d’Espot i Port-Ainé ha convocat mobilitzacions, durant els caps de setmana a partir del dia 20 de gener i fins al darrer de febrer, per tal de desbloquejar la situació de paràlisi actual amb Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i intentar arribar a un acord en els diferents temes plantejats pel personal de les estacions.

La principal demanda és l’equiparació de salaris i categories entre empleats que estan realitzant les mateixes funcions dins l’empresa, ja siguin personal fix, amb un salari concertat per cada treballador, o bé en el cas del personal eventual que aquesta temporada ha estat incorporat a la plantilla d’FGC però que anteriorment ja havia treballat en aquests dominis esquiables.

A més, també denuncien que en les recents incorporacions a la plantilla no s’ha tingut en compte l’antiguitat generada pel personal que porta ja anys a l’explotació. L’empresa, segons els treballadors, ha utilitzat la contractació anterior per ETT per justificar la no incorporació d’aquestes persones així com la demanda interessada d’especificitats a les vacants per incorporar un altre personal.

Tanmateix reivindiquen l’equiparació de condicions amb altres complexes hivernals del grup FGC, com la jornada laboral anual o el cobrament de plusos complementaris, com les vacances o feines de major perillositat.

Els treballadors recorden que el conveni col·lectiu de Turisme i Muntanya porta vençut i prorrogat des de l’any 2012 i no complint-se en alguns aspectes des de l’any 2010, sense cap tipus de resposta ni interès a arribar a consensos per part de la representació de l’empresa.