Carles Mundó deixa la primera línia política

0
135

Carles Mundó, el darrer conseller de Justícia del govern de la Generalitat, ha fet saber aquest dimarts que renuncia al seu escó i que deixa la primera línia política per raons personals.

Mundó, que va ser destituït arran de l’aplicació de l’article 155de la Constitució per part del govern espanyol, reprendrà l’exercici de l’advocacia. Mantindrà, això sí, el seu vincle amb Esquerra Republicana de Catalunya (ERC).

La decisió de l’exconseller comporta el retorn a la cambra catalana de Gerard Gómez del Moral, que ja va representar ERC a la bancada de Junts pel Sí la darrera legislatura.

Mundó, 5è a la llista d’ERC per Barcelona, va ser empresonat el passat 2 de novembre en el marc d’una investigació judicial que atribueix la possible comissió de delictes de rebel·lió, sedició i malversació com a dirigents del procés independentista als membres del govern de Carles Puigdemont. Després de compartir cel·la amb l’exvicepresident Oriol Junqueras a la presó d’Estremera, Mundó va recuperar la llibertat el passat 4 de desembre dipositant una finança de 100.000 euros.