La pancarta continua al campanar de Puigcerdà malgrat la prohibició

0
1017

Aquest dijous continua penjada al campanar de Santa Maria de Puigcerdà la pancarta que demana la llibertat dels polítics presos. Tot i el requeriment de dilluns passat a l’alcalde de la vila, Albert Piñeira (PDECat) perquè compleixi l’ordre de retirar dels edificis i espais públics qualsevol element que pugui ser identificat amb una determina opció política durant el procés electoral, l’ajuntament manté la lona a la plaça del Campanar, en ple centre neuràlgic del municipi.

Al contrari, Pinyera va tornar a penjar la bandera espanyola del balcó de l’edifici consistorial, a finals de la setmana passada, després de la demanda sol·licitada per la Junta Electoral Provincial.

Uns dies després va rebre un requeriment tramitat directament per la Guàrdia Civil per treure el cartell de grans dimensions que ocupa gran part de la façana que dóna a la plaça de l’antiga església. El CDR a la Cerdanya (Comitè de Defensa de la República a la Cerdanya) és l’entitat que es va fer càrrec de col·locar-ho.

Segons ha explicat el mateix batlle, l’institut armat (a través de la Junta Electoral) justificaria la petició de despenjar la pancarta en tractar-se d’un monument artístic i històric que requereix una protecció especial, motiu pel qual caldria treure-la.

L’alcalde ha posat aquest cas com a exemple de “persecució d’idees polítiques” perquè segons assegura “del mateix campanar i en altres ocasions s’han penjat pancartes per a causes solidàries -com ara la Marató de TV3- que mai no havien rebut cap requeriment”.