Abiol: “Volia un 155 d’any i mig”

0
142

En una entrevista a El Español, el candidat del Partit Popular, Xavier García Albiol, confessa que ell era partidari d’aplicar l’article 155 de la Constitució més temps, “un any o un any i mig”, concreta. La seva idea era gaudir de cert temps per “corregir les desviacions que es produeixen en determinats àmbits de la Generalitat”.

Les presses per convocar eleccions venen, segons Albiol, de les exigències del PSOE i Ciutadans, que “van condicionar el seu suport a la convocatòria immediata” d’eleccions.

En l’entrevista, Albiol parla de les enquestes i dels pèssims resultats que aquestes atorguen a la seva formació, com més avança la campanya més es parla que el PP podria quedar relegat en la darrera posició. A això, el popular diu: “Si som la darrera força, estaré al servei del meu partit”.

De totes maneres, Albiol creu que els resultats populars seran millors del que diuen les enquestes, i es mostra força convençut que “els constitucionalistes guanyarem en vots i escons”.

A la pregunta: “Qui prefereix com a president d’un govern constitucionalista, a Arrimadas o a Iceta?”, la resposta és clara: “A García-Albiol”. Això no obstant, el candidat popular entén que Arrimadas i Iceta “han de deixar de barallar-se per la cadira, esperar al dia 21 i una vegada es coneguin els resultats, tancar-nos els tres en una habitació i no sortir d’ella fins a arribar a un acord constitucionalista“.