Comandaments dels Mossos, imputats per passivitat l’1-O

0
168

Inspectors, subinspectors i comissaris dels Mossos d’Esquadraes troben en el punt de mira del Jutjat d’Instrucció número 2 de Sabadell per l’actuació de la policia catalana durant passat 1 d’octubre. Segons El Mundo, comandaments dels mossos d’aquests rangs  estat sent imputats i declararan com a investigats per la suposada comissió d’un delicte de desobediència l’autoritat.

La mateixa informació especifica que el titular d’aquest jutjat de Sabadell ha ordenat a la direcció dels Mossos que identifiqui en un termini màxim de cinc dies els comandaments investigats per la seva suposada passivitat quan tenien l’encàrrec de la justícia d’impedir la votació de l’1-O. També ha establert el mateix termini perquè li facin arribar una còpia de les instruccionsremeses als agents sobre aquella jornada.

Segons El Mundo, aquestes decisions de l’instructor de Sabadell han estat adoptades arran de les declaracions en seu judicial d’agents dels Mossos que es van desplegar en els centres de votació de l’1-O. Van explicar que no van rebre instruccions de requisar urnes o precintar col·legis electorals, i que no se’ls va notificar el contingut de l’acte judicial del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), però sí que els van dir, en canvi, que no fessin servir la defensa -la porra-, excepte en casos extrems, per no generar situacions que “alteressin la pau social”. El mateix diari publica que agents dels Mossos van declarar que van sol·licitar reiteradament instruccions i reforços aquell dia, però no en van rebre.