Exteriors acomiada 33 treballadors de les ‘ambaixades’

0
194

El Govern central ha acomiadat els 33 treballadors públics de les delegacions de la Generalitat a l’exterior, segons fonts del Ministeri d’Exteriors, després d’intervenir l’autonomia catalana en virtut de l’aplicació de l’article 155.

El personal de les delegacions de París, Londres, Berlín, Lisboa, Viena, Washington, Copenhaguen i Roma perdrà la feina, tot i que en la majoria dels casos tenien contractes indefinits, de caràcter local, i havien participat en un concurs públic per accedir a les seves places.

Encara que no eren funcionaris, eren treballadors públics i són per ara els únics sense rang directiu acomiadats pel 155. El Ministeri d’Exteriors va autoritzar aquestes persones el 9 de novembre a reincorporar-se als seus respectius llocs de treball per fer “gestió interna i administrativa”, però en cap cas “actes institucionals”, ja que les delegacions es consideraven “tancades”.

El departament d’Exteriors de la Generalitat els va fer arribar que volien “explorar” la possibilitat de traslladar-los a altres organismes públics dins del seu àmbit geogràfic, i els va demanar les seves preferències, encara que finalment això no s’ha portat a terme i s’ha procedit al seu acomiadament.