Divisió veïnal a la Seu pel nou aparcament de l’Horta del Valira

0
1712
Foto: Ajuntament de la Seu d'Urgell

Les obres d’adequació d’un solar municipal, per convertir-lo en aparcament públic i gratuït a la zona sud de l’Horta del Valira de la Seu d’Urgell, ha provocat divisió entre els veïns, especialment entre les persones més grans.

Tot i que un dels objectius, segons l’ajuntament, està pensant en clau externa per poder donar resposta a les persones de fora que visiten els esdeveniments més importants que se celebren al municipi, com potser la fira de Sant Ermengol, una part dels residents consultats per LA VALIRA -que volen mantenir l’anonimat per por a possibles represàlies- critiquen justament que el nou solar no tingui en compte les necessitats de les persones que presenten problemes de mobilitat, entre elles la gent gran. La distància al centre de la localitat és un obstacle considerable i que no ha estat contemplat.

Alguns ciutadans haurien estat partidaris que el regidor d’Urbanisme, Jesús Fierro (PDECat) hagués consensuat entre el veïnat models alternatius que prioritzessin al col·lectiu de persones que viuen a la capital de l’Alt Urgell. Les obres, que es preveu finalitzin ben aviat amb un cost de 14.278 euros, són fruit d’un acord aprovat en un ple municipal.