Núria Marín: “Puigdemont no diu tota la veritat”

0
169

L’alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat i primera secretaria adjunta del PSC, Núria Marín, ha destapat que l’expresident “Puigdemont no diu tota la veritat”. Marín va formar part del grup de mitjancers entre el govern central i el govern de la Generalitat, juntament amb el president d’Euskadi, Iñigo Urkullu, l’expresident català, José Montilla, el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, l’arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, o el primer secretari del PSC, Miquel Iceta.

Aquest dilluns, l’alcaldessa de L’Hospitalet ha revelat a Catalunya Ràdio que des del govern central “a Carles Puigdemont se li va garantir tot el que ell havia posat sobre la taula” perquè s’avingués convocar eleccions al Parlament i deixés de banda la declaració unilateral d’independència (DUI).

Marín ha assegurat que a Carles Puigdemont se li va garantir que de convocar comicis autonòmics no s’aplicaria el 155, es retirarien els agents policials desplaçats a Catalunya, s’abandonaria la via judicial, i que sortirien de la presó els presidents de la ANC, Jordi Sánchez, i d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. Núria Marín ha reblat que “si Puigdemont hagués convocat eleccions, el 155 no s’hauria aprovat”.

El 26 d’octubre, el aleshores president de la Generalitat va reunir-se a primera hora del matí amb el grup parlamentari de Junts pel Sí i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per anunciar-los la convocatòria electoral, i seria en aquest context quan Puigdemont va avisar amb un escenari de violència extrema si es tirava endavant amb la DUI.