Les tarifes del bus poden augmentar el 2019 entre el 2% i el 3%

0
1353

Les companyies que cobreixen el servei de transport públic urbà a Andorra han demanat al Govern un increment de les tarifes d’entre el 2% i el 3% a partir del pròxim 1 de gener. El president de la Cooperativa Interurbana Andorrana, Gabriel Dallerès, ha justificat aquesta petició pel fort increment del preu del gasoil que ha evolucionat durant l’any fins a arribar al 20%.

Segons explica Dallerès al Bon dia, els preus dels bitllets es van apujar el 2018 per sota de l’IPC amb l’argument que es venia d’índexs negatius. A més, ha apuntat que el fet que hi hagi més oferta de feina que no pas demanda fa que hi hagi una mobilitat de personal entre empreses important. A tot això s’hi afegeix el cost de la tecnologia, que en aquest cas la Cooperativa ha adoptat per informar del pas del pròxim bus.

Actualment el preu del bitllet senzill, vàlid per a una zona, és d’1,85 euros i la targeta multi de 10 viatges és de 13,75 euros.