Puigdemont clama pels “diners del rescat” a la banca que CiU va votar a favor

0
105

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont s’ha sumat des de Bèlgica a les crítiques contra el Tribunal Suprem, que ha tombat aquest dimarts per 15 vots contra 13 la nova jurisprudència que obligava els bancs a assumir el pagament de l’impost de les hipoteques.

En concret, Puigdemont ha expressat a Twitter: “Els diners del rescat se’ls queden i no els tornen, i les despeses de les hipoteques te les fan pagar. Però la culpa que no hi hagi diners per a polítiques socials la tenen els grups independentistes perquè no votaran el pressupost del PSOE. És clar”.

Es dona la circumstància que Puigdemont, en el moment d’aprovar-se aquell rescat, formava part de Convergència i Unió, una federació de partits que va votar al Congrés dels Diputats a favor, de la mà amb el PP i UPN, de la reforma financera amb què el govern espanyol de Mariano Rajoy, el 2012, va impulsar un rescat a la banca de 100.000 milions d’euros pactat amb la Unió Europea.