En la seva línia polèmica, l’exconsellera d’Ensenyament del Govern Clara Ponsatí ha afirmat aquest dissabte que la declaració d’independència del 27 d’octubre de 2017 “va ser una mica un brindis al sol”.

En una entrevista de Catalunya Ràdio, ha recordat que el Parlament català va aprovar el text de la resolució independentista, però que “tots els que havien de fer alguna cosa sabien que no farien res”.

També ha dit que la declaració va ser un “accident” perquè l’expresident Carles Puigdemont inicialment tenia previst convocar eleccions, i ha dit que no sap si Puigdemont i Junqueras tenien clar que volien proclamar la república catalana després del referèndum de l’1 d’octubre.

Ponsatí, famosa ja per no tallar-se ni un pèl en les seves declaracions, ha admès que no hi ha prou majoria social per a la independència a Catalunya. Segons ella, “s’ha demostrat amb els fets que un 47% no és suficient per proclamar una república”. “És evident que amb aquest Parlament tampoc en farem cap”, ha sentenciat.

L’exconsellera, que ara subscriu les tesis dels republicans, ha remarcat que el Govern de Quim Torra “està fent autonomisme”. “De moment, no hem vist que facin república”, ha reblat Ponsatí, que veu “insòlit” que els independentistes “s’asseguin a negociar partides pressupostàries tenint presos polítics”.

Finalment, ha descartat anar a una futura llista electoral perquè “ERC i el PDECAT no està clar que estiguin capacitats per oferir el que m’agradaria votar en unes eleccions”. “No m’ho ofereix ningú. L’independentisme necessita noves idees”, ha conclòs.