Andorra continua a la llista grisa de paradisos fiscals de la UE

0
872

La Unió Europea (UE) manté Andorra en la llista grisa de països amb un règim fiscal que Brussel·les considera perjudicial. Es tracta d’una situació intermèdia entre la llista negra i els estats plenament cooperants. En l’última actualització d’aquest mes d’octubre del Diari Oficial de la UE el Principat apareix en l’apartat de països i territoris amb règims fiscals perniciosos que s’han compromès a modificar o revocar la situació durant el 2018.

Quan Andorra va quedar fora de la llista negra ara fa just any, els ministres d’Economia i Finances de la UE, l’Ecofin, van donar a l’estat pirinenc un termini d’any per tal d’impulsar mesures per cooperar fiscalment. En aquesta línia el Principat va modificar l’estiu passat l’impost de societats per evitar la deslocalització artificial de beneficis, eliminant dos règims fiscals especials i modificant dos més, tal com demanava l’OCDE.

En la mateixa situació que Andorra es troben una trentena de països, entre els quals estan Suïssa, Cap Verd, Malàisia, San Marino, Uruguai, Maldives o Tunis.